Оваа страница има ограничена поддршка за вашиот прелистувач. Препорачуваме да се префрлите на Edge, Chrome, Safari или Firefox.

Правила и услови за користење

Овие Услови за користење (овие „Услови“) претставуваат договор помеѓу:

Кумани Дооел Импорт Експорт Скопје, компанија регистрирана во Северна Македонија и со седиште на КЕЈ 13-ТИ НОЕМВРИ БР.2/4 ГТЦ-Л.19Д.Е440/ПРИЗЕМЈЕ СКОПЈЕ – ЦЕНТАР,ЦЕНТАР со ДДВ бр.4030996276032

 

И

 

Секој корисник кој ќе купи производ од majonidiamonds.com управуван од нас („Веб-локација“) и ќе ги користи неговите услуги (заедно со веб-страницата, „Услугите“).

 

„Вие“ и „ваше“ го означуваат лицето кое ги користи Услугите. „Ние“, „нас“ и „наши“ значат Majoni Diamonds и неговите наследници и нарачатели.

 

Член 1. Општи одредби

Со пристапување или користење на Услугите, вие потврдувате дека сте ги прочитале и разбрале овие Услови и се согласувате да бидете обврзани со овие Услови и нашата Политика за приватност.

 

Со ставање нарачка на majonidiamonds.com, гарантирате дека имате најмалку 18 години и ги прифаќате овие услови и услови кои ќе важат за користењето на majonidiamonds.com и/или сите нарачки направени или што треба да се направат на majonidiamonds.com за продажба и набавка на какви било производи. Ниту еден друг услов или промена на условите нема да биде обврзувачки освен ако не се договориме во писмена форма и не се потпишани од нас.

 

Можеме да ги измениме овие Услови и правила во секое време со објавување на ревидираните Услови и правила на веб-страницата. Можеме да ги прекинеме овие Услови и правила во секое време со суспендирање или прекинување на пристапот до веб-страницата и/или услугите и/или известување за вас. Вашето континуирано користење на веб-страницата или услугите откако ќе ги објавиме ревидираните Услови и правила претставува ваше прифаќање на таквите ревидирани Услови и правила. Ниту една измена или измена на овие Услови и правила нема да биде обврзувачка, освен ако во писмена форма и потпишана од нашиот соодветно овластен претставник или не е објавена на веб-страницата од нашиот соодветно овластен претставник.

 

Член 2. Добивање сметка

Не бараме регистрација за да прелистуваме на нашата веб-страница. Можете да изберете да ги дадете вашите информации за контакт за време на регистрацијата. Потоа можеме да ги користиме тие информации за да ве контактираме за производите и услугите на нашата страница за кои сте изразиле интерес.

 

Ако ве замолиме да дадете некои информации за себе кога се регистрирате на majonidiamonds.com, мора да се погрижите овие информации да се точни и актуелни. Може да ги ажурирате овие информации преку вашата сметка.

 

Имајте предвид дека имаме право да го третираме сето она што е направено преку сметката на корисникот или со помош на адреса на е-пошта, телефонски број или друг начин на комуникација поврзан со таа сметка, како што е направено од Корисникот; на Корисникот е да ја одржува безбедноста на неговата/нејзината сметка.

 

Истото лице не смее да регистрира повеќе од една сметка. Го задржуваме правото да ја суспендираме или укинеме секоја сметка за која разумно се сомневаме дека го прекршува ова барање.

 

Мора да бидете сигурни дека адресата на е-пошта што ја имаме за вас е ажурирана и дека имате целосен пристап до неа - таму ќе ви испраќаме важни пораки. Значи, ако ја промените адресата на е-пошта, тогаш мора да ја промените на вашата сметка. Доколку наведете неважечка адреса на е-пошта или адреса на е-пошта што му припаѓа на некој друг, majonidiamonds.com може да ја прекине вашата сметка во секое време без претходна најава.

 

Член 3. Цени и плаќање

3.1. Сите наши цени се во евра и вклучуваат ДДВ, без трошоци за испорака, доколку е применливо и сите нарачки се плаќаат во евра.

 

Ќе ви испратиме фактура за вашата нарачка откако ќе ја примеме.

 

Го задржуваме правото да ги менуваме нашите цени во секое време без претходна најава. Производите кои се веќе нарачани ќе бидат фактурирани според цените актуелни во моментот на приемот на нарачката.

 

 

3.2. За нарачки поставени директно на веб-страницата, можете да платите со помош на:

 

Банкарски трансфер: нашата веб-страница ќе ве информира за банкарските детали на Majoni Diamonds. Мора да ја извршите потребната исплата во рок од седум (7) дена за вашата нарачка да биде прифатена. Датумот на прием на нарачката е датумот кога плаќањето се појавува на нашата сметка.

Банка или кредитна картичка (Visa, MasterCard, American Express и Discovery): вкупниот износ што се должи за вашата нарачка се дебитира веднаш. Датумот на прием на нарачката е датумот кога плаќањето е извршено преку Интернет.

Paypal: вкупниот износ што се должи за вашата нарачка се дебитира веднаш. Датумот на прием на нарачката е датумот кога плаќањето е извршено преку Интернет.

Картички за подароци: Во случај да изберете да платите со кредитна картичка, треба да го наведете името што се појавува на вашата кредитна картичка, бројот на картичката, нејзиниот датум на истекување и контролниот број. Некои банкарски институции може да побараат дополнителен потпис, како што е Digipass. Валидноста на плаќањето се потврдува или не по верификацијата кај банкарската институција што ја издава. Со цел да се гарантира безбедноста на on-line плаќањата и личните податоци на клиентот, онлајн трансакциите ќе бидат шифрирани со SSL технологија.

3.4. За нарачките направени во нашиот изложбен салон, клиентите кои потпишале фактура можат да платат преку:

Банкарски трансфер: Мора да ја извршите потребната исплата во рок од седум (7) дена за вашата нарачка да биде прифатена. Датумот на прием на нарачката е датумот кога плаќањето се појавува на нашата сметка.

Банка или кредитна картичка (Visa, MasterCard, American Express и Discovery): вкупниот доспеан за вашата нарачка се дебитира веднаш. Датумот на прием на нарачката е датумот на плаќање.

Плаќањата во готовина за трансакции што се одвиваат во Северна Македонија се ограничени со законодавството за спречување на перење пари на максимум 2.000 евра од 1 јануари 2024 година.

3.5. Ставките во вашата кошница секогаш ќе ја одразуваат најновата цена прикажана на страницата со детали за производот на ставката. Оваа цена може да се разликува од цената на артиклот кога првпат сте го ставиле во вашата корпа. Веб-страницата може да содржи печатни грешки или други грешки или неточности и може да не е целосна или актуелна. Затоа, го задржуваме правото да ги исправиме сите грешки, неточности или пропусти и да ги менуваме или ажурираме информациите во секое време без претходна најава. Го задржуваме правото да одбиеме да ги исполниме сите нарачки што може да ги поставите врз основа на информации за Услугата што може да содржат грешки или неточности, вклучувајќи, без ограничување, грешки, неточности или застарени информации во врска со цените, испораката, условите за плаќање, или полиси за враќање.

 

Член 4. Царина и давачки

За нарачки со испорака во земја различна од Северна Македонија, вие сте увозник на нарачаните производи и по пристигнувањето во вашата земја, содржината на вашата нарачка најверојатно ќе подлежи на царински такси (даноци, давачки, такси за обработка, посредување такси, итн.), кои се одговорност на лицето(а) што ја примаат нарачката. Овие такси не се под наша контрола. Поради оваа причина, ви препорачуваме да проверите кај вашата локална царинарница пред да направите нарачка. Не можеме да ги процениме царинските такси, даноци, давачки итн. затоа ве молиме контактирајте ги локалните власти или царинската испостава за детални информации.

 

За сите производи испорачани надвор од Северна Македонија, ќе ви биде фактурирана цената без данок. И цените на артиклите како и трошоците за испорака што ни ги плаќате НЕ вклучуваат царини, увозни даноци, брокерски такси или давачки.

 

Доколку ја одбиете вашата нарачка во моментот на пристигнување или ако одбиете да ги платите царинските такси кога ќе пристигне вашата нарачка, пратката ќе ни биде вратена и ние нема да рефундираме за вратениот производ.

 

Член 5. Производи и нарачки

5.1. Производите кои се нудат на продажба на веб-страницата се накит изработени по мерка.

 

Посветуваме најголемо можно внимание на правилното спомнување на нашите цени, модели, типови, мерки, бои итн. majonidiamonds.com ги прави сите разумни напори да ги прикаже производите наведени за продажба на својата веб-страница што е можно попрецизно. Сепак, боите што ги користиме, како и можностите за прикажување и боја на вашиот компјутерски монитор, ќе влијаат на боите што всушност ги гледате на вашиот екран. majonidiamonds.com не може да гарантира дека приказот на бојата, текстурата или деталите на производот на вашиот монитор ќе биде точен. Покрај тоа, majonidiamonds.com не гарантира дека описите на производите или другите содржини се точни, целосни, сигурни струја или без грешки.

 

Наша цел е да ви ги дадеме информациите и деталите што ви се потребни за да се чувствувате како да го знаете вашиот производ дури и пред да биде испорачан. Вистинската големина на каменот може да варира за 0,01 карат од нарачаната големина на каменот. Бидејќи ние рачно изработуваме накит, некои мерења дадени на страниците на нашиот производ може малку да се разликуваат од вистинскиот производ што го добивате.

 

Карактеристиките на накитот се предефинирани колку што е можно повеќе од majonidiamonds.com на веб-страницата на секој производ (фонтови, илустративни фотографии итн.), што им овозможува на корисниците да си помогнат, пред да направат цврста нарачка, со суштинските карактеристики на скапоцен камен што тие го нарачуваат. Корисниците признаваат дека нивното прифаќање се заснова на овие описи. Сите тврдења во врска со природата на ставките мора да се однесуваат на описниот лист на производот.

 

5.2. Сертификати:

 

Сите дијаманти што Ви ги доставуваме добиваат дијамантски сертификат кој ги опишува нивните индивидуални карактеристики и носи единствен референтен број. Кога клиентот има специфична предност во однос на сертификатите пред купувањето, ние ќе се обидеме да ги исполниме. Освен ако не е конкретно споменато, никогаш нема да го гарантираме ова. Исто така, клиентот експлицитно ќе се согласи за описот на квалитетот на дијамантите како што е споменато на доставените сертификати. Следствено, нема да одговориме на какви било дополнителни аргументи за ова прашање.

 

5.3. Услови за нарачка:

 Можете да нарачате:

 Директно на веб-страницата

Директно за време на вашиот термин во нашиот изложбен салон.

По е-пошта преку majonidiamonds@gmail.com

5.4. Потврда за нарачка:

 

Ќе ја потврдиме Вашата нарачка само доколку се исполнети следниве услови:

 

  1. а) Мора да ги внесете сите податоци побарани од Вас, како: Вашето полно име, Вашите податоци за контакт (телефон и е-пошта), Вашата точна адреса за фактурирање (од безбедносни причини, бараме адресата на фактурата да одговара на адресата што ја поседува вашата банка или давател на кредитна картичка со цел да Ве заштити од лажна употреба), Вашата точна адреса за испорака и Вашиот начин на плаќање.
  2. б) За да ја потврдите вашата нарачка, мора да ги прегледате деталите што сте ги внеле и да ги исправите сите грешки и да потврдите дека сте ги прочитале и безусловно ги прифаќате Условите и правилата. Сите податоци дадени во моментот на поставување на нарачката и нејзината потврда ќе претставуваат валиден доказ за трансакцијата.

Откако нарачката е потврдена на страницата, корисникот признава дека неговото или нејзиното прифаќање претставува цврста и неотповиклива обврска: продажбата се смета дека е завршена и нејзината исплата веднаш доспева од корисникот. Затоа, корисникот повеќе нема право да ги коригира, разменува или враќа нарачаните ставки (особено во случај на грешка во големината или текстот).

 

majonidiamonds.com ќе испрати е-пошта со потврда на нарачката. Оваа е-пошта само го потврдува приемот на нарачката од majonidiamonds.com. Ќе бидеме обврзани со нарачката само откако ќе биде испратена таа потврда. Го задржуваме правото да одбиеме на оправдани основи, без никаква одговорност, секоја нарачка која вклучува корисник каде што постои сомнеж или спор околу плаќањето на претходна нарачка.

 

Откако ќе се потврди нарачката, рокот на производство за создавање на секој артикл е приближно 4 недели. majonidiamonds.com ќе го извести корисникот по е-пошта кога секој накит е произведен.

 

5.5. Промена на вашата нарачка:

 

Промени направени од нас кога нарачаниот производ не е достапен:

 

Нашите рекламирани производи и цени важат додека има залихи. Ако некои производи што ги нарачувате повеќе не се достапни, ние ќе ги замениме со производи со еднаква или поголема вредност без да го промениме износот што се плаќа за вашата нарачка. Ќе Ве информираме веднаш штом ќе дознаеме за ова прашање. Ќе ве известиме за новото време на испорака доколку е потребно. Имате право да ја откажете Вашата нарачка.

 

Исто така, го задржуваме правото да ја откажеме целата или дел од нарачката поради неуспех на еден од нашите добавувачи или ако има настан од виша сила. Ќе ве известиме веднаш штом ќе дознаеме за ова прашање и ќе ви ја вратиме секоја сума што веќе ни ја плативте за откажаната нарачка или дел од нарачката. Во секој случај, ќе ве контактираме што е можно поскоро за да разговараме за различните достапни опции.

 

Член 6. Картички за подароци

Подарок-картичката majonidiamonds.com е приватна картичка што се плаќа однапред во моментот на нарачката. Картичката за подарок е валидна 12 месеци од датумот на онлајн нарачка, како што е утврдено со условите наведени на оваа веб-локација и подлежи на достапност. Не може да се користи после тоа време.

Картичката за подарок се активира од Наша страна кога ќе се нарача онлајн.

 

Подарок картичката може да се искористи целосно или делумно до нејзината вредност, а остатокот да се плати со друг начин на плаќање доколку се прифати. За истото купување може да се користат неколку картички за подарок. На картичката за подарок автоматски се дебитира нејзината вкупна вредност доколку износот на нарачката е поголем од вредноста на картичката при купување преку Интернет.

 

Ако вкупната нарачка е помала од износот на картичката за подарок, преостанатото салдо ќе му се врати на сопственикот на картичката за подарок како кредит за користење само на majonidiamonds.com.

 

Картичките за подароци нарачани на majonidiamonds.com се трошат со купување производи од истата веб-локација.

 

Доколку картичката за подарок е вратена и не е покриена со гаранција за потрошувачите или период на повлекување, нема да се издаде рефундирање. картичките нема да бидат заменети или рефундирани во случај на загуба, кражба, фалсификување или истекување.

 

Картичката за подарок не може да се замени за готовина. Останува картичка за подарок. Понатаму, ако картичката за подарок не се користи при нарачка, не можете подоцна да побарате од нас да ја примениме картичката за подарок на нарачаниот производ.

 

Член 7. Испорака

7.1. Информации:

 

Производите што сте ги нарачале од нас ќе ги доставиме на адресата дадена при купувањето на нашата веб-страница. Ваша одговорност е да ја пренесете точната адреса и дека има некој да прими и потпише за испорака на стоката од користената услуга за испорака.

 

Сите пратки се бесплатни и целосно осигурани.

 

Ние писмено ќе ве информираме за напредокот на производството и испраќањето на Вашето купување.

 

7.2. Време на испорака:

 

Проценетото време на испорака зависи од местото на испорака и видот на производот. Терминот на испорака споменат во понудата е само индикативен и не создава никакви права за Вас. Терминот на испорака ќе биде наведен во понудата и – доколку е потребно – потврден во потврдата за нарачката што Ви е проследена. Ако нарачате неколку производи во исто време и некои од нив доцнат, може да ги поделиме пратките. Во таа ситуација, ќе ве известиме пред пратката. Се смета дека датумот на испорака е датумот кога производите првпат биле претставени на дадената адреса за испорака.

 

Кога купениот производ е испорачан, ќе добиете референтен број за испорака по е-пошта, со кој можете да ја следите пратката. Почнувајќи од наплатата во нашето седиште, ве замолуваме да направите прецизно следење на пратката и да се уверите дека ќе ја подигнете сами или ќе наплатите од доверливо лице за да го подигне купениот производ.

 

7.3. Сопственост и ризик:

 

Ризиците се префрлаат на Вас откако парцелата (која го содржи купениот производ) ќе биде испорачана на вашата адреса, дури и ако испратницата не е потпишана. Датумот наведен во документот за испорака претставува валиден доказ за датумот на испорака. Вие ќе бидете сопственик на стоката што сте ја нарачале кога ќе ви бидат испорачани. Штом стоката е во ваша сопственост, мора да ја чувате на ваш сопствен ризик и ние не сме одговорни за каква било евентуална штета, загуба, кражба или уништување.

 

Кога нема да ја подигнете пратката во догледно време, пратката ќе ни биде повторно испратена. Ќе Ве известиме дека купениот производ(и) ви останува(и) на располагање во нашите канцеларии и ќе Ве поканиме да го подигнете купениот производ во рок од 2 месеци.

Во случај да сакате да ја испратиме пратката по втор пат, ќе ви се наплатат дополнителни трошоци за испорака.

 

Меѓутоа, ако:

 

(i) Вашиот пакет е вратен од компанијата за испорака поради неточна адреса или не сте го побарале во дадената временска рамка.

 

(ii) Не сте одговориле на телефонот или не сте одговориле на нашите гласовни пораки или е-пошта што ве известуваат за ситуацијата (особено ако адресата на е-пошта/телефонските броеви што ни ги дадовте се неточни) и не можеме да ве контактираме во рок од два (2) месеци на испорака на пакетот.

 

majonidiamonds.com ќе ја задржи сопственоста на производите и може да располага со нив како што смета дека е соодветно. Ние, исто така, ќе ги задржиме плаќањата направени за да започне производството на производот и Вие се согласувате дека не можете да ги вратите тие платени суми или неподигнати производи.

 

Член 8. Враќање и промена на големината

8.1. Право на повлекување:

 

Производите направени по мерка, како што се прстени, нараквици, ѓердани или обетки кои се дизајнирани и произведени според вашите спецификации / или на големини што ќе ги одредите, не подлежат на рефундирање и враќање. Штом нарачката е потврдена на страницата, корисниците потврдуваат дека трансакцијата е прифатена со целосно разгледување на описот на продадениот накит и дека претставува цврста и неотповиклива обврска. Тогаш се смета дека продажбата е завршена и куповната цена веднаш доспева. Оттогаш, корисникот нема право на повлекување, или право на размена или враќање (особено во случај на грешка во големината или текстот).

 

Ако производите направени по нарачка (дизајнирани според вашите спецификации и/или накит по нарачка) не ги исполнуваат очекувањата, тие може да се вратат на поправка или прилагодување под одредени услови:

 

Ако мерењата не одговараат на вашите назначени големини.

Ако има производна грешка (производот не ги исполнува спецификациите поставени од Вас, како што е наведено во потврдата на нарачката).

Во овие случаи имате 30 дена од денот на приемот да ги вратите производите. Производите ќе ги замениме што е можно поскоро, бесплатно.

 

8.2. Услови за прифаќање на враќање:

 

Враќањата предвидени во написите погоре ќе бидат прифатени само од majonidiamonds.com и ќе резултираат со враќање или замена ако:

 

Процесот на враќање објаснет од нашиот тим за услуги на клиентите и наведен на веб-страницата е следен;

 

Производите се враќаат во нивната оригинална амбалажа, без ништо да недостасува (оригинален сертификат доколку е обезбеден, додатоци, пакување со кутија за подарок, футрола, инструкции и сл.), се во совршена состојба и не се носени. Сите нецелосни, оштетени или валкани предмети нема да бидат прифатени. Ве молиме имајте предвид дека некои специјални производи не може да се вратат. Тие се јасно означени како такви во моментот на нарачката;

Нашите специјалисти потврдуваат дека поставката и каменот и кој било друг елемент на производот се совпаѓаат со производот испратен до Вас и не се оштетени, изменети или обработени на кој било начин;

Не сте побарале приспособена или специфична модификација на нарачаните артикли (вклучувајќи промена на големината на каменот или користење камења со бои што не се прикажани во онлајн каталогот).

8.3. Услови за враќање и размена:

 

Ние ќе одлучиме за начинот на враќање на средствата. Ова ќе биде во форма на кредит на вашата кредитна картичка или преку директен трансфер на вашата банкарска сметка.

 

За размена, ако вкупниот износ на новата нарачка го надминува вкупниот износ на оригиналната нарачка, мора да ја платите разликата со банкарски трансфер или кредитна картичка кога ќе побарате размена. Спротивно на тоа, ако вкупниот износ на новата нарачка е помал од вкупниот износ на оригиналната нарачка, ќе добиете рефундирање на разликата под истите услови.

 

8.4. Промена на големината:

 

Во рок од 24 месеци од датумот на испорака, имате можност да ги вратите нарачаните производи за промена на големината.

 

За ова, мора да го информирате нашиот тим за услуги на клиентите писмено или преку телефон за вашата одлука пред да ги вратите производите. Ќе треба да ни ја кажете новата сакана големина и да го следите процесот на враќање што Ви го даваме. Вашето барање за промена на големината важи само откако писмено ќе го потврдиме приемот на Вашето барање.

 

Доколку ги вратите производите за промена на големината кај нас, трошоците за повратна поштарина, препраќање и промена на големината се на Ваш трошок. Кога ќе го добиете производот со промена на големината, веќе не сте опфатени со одредбите во членовите 8.1 и/или 8.2 погоре. Ова значи дека не можете да вратите накит со промена на големината. Може да потрае до 3 (три) недели за промена на големината на прстенот.

Промената на големината се нуди со претпазливост за нарачки испорачани надвор од Северна Македонија. Ова е со цел да избегнете двапати да плаќате непознати царини.

 

Член 9. Гаранција

9.1. Гаранции на производот:

 

Нашата палета на накит е резултат на многу намерни и внимателно разгледани избори во однос на концептот, стилот, квалитетот, изработката и безбедноста, при што најстрогите упатства важат за сите овие фактори. Сите наши накит се направени рачно и проверени од квалификувани мајстори со долгогодишно искуство во секоја фаза од процесот. Понатаму, секој завршен накит е подложен на нашата строга општа контрола на квалитетот непосредно пред да биде испратен до клиентот.

 

Клиентот има корист од правната гаранција за секој технички дефект што постоел во моментот на испораката на производот, доколку клиентот не бил или не можел да се очекува да знае за дефектот во моментот на склучувањето на договорот, и доколку се појави во рок од две години од испораката. Во овој случај, клиентот може да побара или замена или поправка на Производот без трошоци, во разумно одложување и во зависност од достапноста на слични производи, или соодветен попуст на куповната цена или раскинување на договорот, во согласност со на условите утврдени со закон. Ако не ги вклучите и дијамантскиот сертификат и проценката со вашето враќање, ќе ви биде наплатена такса за замена.

 

Меѓутоа, на клиентот нема да му биде дозволено да бара раскинување на договорот во случај на помал дефект на усогласеност, ниту ако дефектот е резултат на нормално кинење и абење или од ненормална употреба од страна на Клиентот или трето лице (како што е наведено подолу ).

 

Клиентот мора писмено да не извести за неговата намера да се жали на законската гаранција најдоцна во рок од две недели од денот кога го открил дефектот. Клиентот ќе ги сноси трошоците за враќање и ќе одговара за секоја загуба.

 

Гаранцијата не се однесува на:

 

Нормално абење на одредени артикли;

Дефекти предизвикани од употреба што не одговара на она што е наведено во описот на производот и на сертификатот;

Загуба на еден дијамант или повеќе дијаманти, освен ако експертската внатрешна анализа не покаже дека загубата е резултат на грешка во производството. Ова не важи кога изгубениот дијамант е централниот камен, во кој случај Клиентот ќе мора да се повика на своето осигурување.

Оригиналната фактура и сертификатите не може да се достават, да се изменат или да се нечитливи;

Измена и поправка на производот без наша согласност;

Дефекти и штети предизвикани по вина на клиентот.

Трошоците за истражување за анализа на основата на барањата за скриени дефекти на купениот производ направени од нас се на товар на клиентите доколку се чини дека тврдењата не се основани.

 

За производите кои се исклучени од гаранцијата, но треба да се поправат, ние ќе испратиме тендер до клиентот, пред секоја поправка. Клиентот секогаш може да го одбие тендерот. Во овој случај, производот ќе биде повторно испорачан на клиентот под услов клиентот да ги плати трошоците за повторна испорака и истражување.

 

9.2. Гаранција за веб-страница:

 

Без предрасуди за гаранциите споменати погоре, majonidiamonds.com не дава никаква гаранција за веб-локацијата и/или нејзината содржина. Конкретно, ние не даваме гаранција за усогласеноста на елементите на веб-страницата за која било специфична употреба. Ние не даваме гаранција дека веб-локацијата, содржината или кој било елемент прикажан таму секогаш ќе биде достапен, без прекини или грешки, ниту дека тие грешки ќе бидат веднаш поправени, ниту дека во секое време веб-локацијата и нејзиниот сервер се ослободени од било каков вирус или друг елемент што може да предизвика оштетување.

 

Член 10. Одговорност

10.1. majonidiamonds.com не може да биде одговорен за производи кои не се во согласност со законодавството во земјата каде што се испорачува накитот. Вие сте одговорни да контактирате со локалните власти за да ја проверите можноста и условите за увоз на накитот што сакате да го нарачате и да се придржувате до нив. Понатаму, ако изберете да пристапите на веб-страницата од земја различна од Северна Македонија, ова е на Ваша сопствена иницијатива и ризик. Мора да се придржувате до локалното законодавство кога е применливо.

 

10.2. Фотографиите од накитот се дадени само за илустративни цели. Ве молиме прочитајте го описот на производот за прецизни детали. Ако нешто е нејасно или сакате други информации, ве молиме контактирајте со нас.

 

majonidiamonds.com нема одговорност спрема Вас за штети предизвикани од Ваше сопствено дејство, пропуст или вина, каков било настан од виша сила како што е дефинирано со судската пракса во Северна Македонија, било која трета страна која не е поврзана со majonidiamonds.com во извршувањето на договорот (на пример , проблеми кои произлегуваат од перформансите на телекомуникациската услуга и опремата, застојот и поврзувањето, или перформансите на вашата компјутерска опрема), или кој било друг настан што ниту majonidiamonds.com ниту неговите добавувачи не можеле да го предвидат или избегнат, дури и ако majonidiamonds.com и неговите добавувачи разумно сфатиле мерки на претпазливост.

 

Конкретно, Вашето дејство, пропуст или грешка се смета за: каква било штета или загуба што ја претрпувате како резултат на тоа што вашата компјутерска опрема (хардвер и/или софтвер) е несоодветна или некомпатибилна со целата или дел од веб-локацијата и/или недостаток на разумна и потребна заштита инсталирана за да се спротивстави на сите штетни програми, уреди и комуникации. Само вие сте одговорни за (јас) да потврдите или некој да потврди дека вашиот компјутер и/или телекомуникациската опрема е соодветна и компатибилна со веб-страницата пред да ја користите, и (II) да ја поставите целата разумна, неопходна заштита од штетни програми, уреди и комуникации, конкретно со антивирусен софтвер.

 

majonidiamonds.com го задржува правото да повлече или промени одредени услуги или карактеристики на страницата без најава. majonidiamonds.com го задржува правото, во секое време и од која било причина, да го промени или прекине, привремено или дефинитивно, целосно или делумно, пристапот до страницата, без да ги информира корисниците. majonidiamonds.com нема да сноси одговорност за какви било директни или последователни штети во врска со каква било промена, суспензија или прекин на пристапот до страницата. Покрај тоа, majonidiamonds.com може да го ограничи пристапот до одредени делови или до целата нејзина локација.

 

majonidiamonds.com нема да сноси одговорност за измама или небрежност извршена од неговите вработени, подизведувачите и агенциите за спроведување.

 

majonidiamonds.com може да обезбеди врски до веб-страници или ресурси на трети страни на World Wide Web. majonidiamonds.com не контролира ниту една од овие надворешни врски или страници. Се согласувате дека majonidiamonds.com не е одговорен за достапноста на третата страна, содржината, рекламирањето, информациите, производите или другите материјали објавени на веб-локациите на трети страни. Понатаму се согласувате дека majonidiamonds.com не е одговорен или одговорен, директно или индиректно, за каква било штета или загуба предизвикана или наводно предизвикана од потпирање на веб-локации на трети страни, нивната достапност или нивната содржина. Силно препорачуваме да ги извршите сите проверки што ги сметате за неопходни или соодветни пред да направите какви било електронски трансакции со една од тие трети страни.

 

Член 11. Интелектуална сопственост

Веб-страницата е наша ексклузивна сопственост. Како општа работа, ние ви даваме бесплатно, лично, неексклузивно и непреносливо право за пристап и користење на веб-страницата, кое право е условено со вашата усогласеност со Условите. Сите други права се изрично исклучени без наша претходна писмена согласност. Содржината (освен вашата содржина и содржината на другите корисници) вклучени или достапни преку веб-локацијата, како што се текст, графика, логоа, имиња, ознаки, икони на копчиња, карактеристики, функционалности, слики, аудио клипови, информации, податоци, фотографии , графикони, видеа, фонтови, графика, музика, звуци и друг материјал и софтвер („Содржина на веб-страницата“), е ексклузивна сопственост на majonidiamonds.com и неговите даватели на лиценца и е заштитена со авторски права, трговски марки, трговски тајни или други сопственички права и е предмет на важечките закони и прописи. majonidiamonds.com. Содржините не смеат да се преземаат, копираат, репродуцираат, дистрибуираат, пренесуваат, емитуваат, прикажуваат, продаваат, лиценцираат или на друг начин да се искористуваат за која било друга цел без претходна писмена согласност од majonidiamonds.com или неговите даватели на лиценца. Се согласувате да не ја користите или искористувате содржината на majonidiamonds.com на кој било начин што не е во согласност со кое било од дадените права или ограничувања наведени овде, вклучувајќи, без ограничување, забрани за преземање, редистрибуција, менување, бришење и деактивирање на какви било механизми за заштита на содржината. Не ви е дозволено да менувате, подобрувате, уредувате, преведувате, приспособувате, менувате инженеринг, декомпајлирате, расклопувате или создавате изведени дела врз основа или на друг начин делумно или целосно менување на која било содржина на majonidiamonds.com. Сите права кои не се изрично дадени во Условите се задржани на majonidiamonds.com и неговите даватели на лиценца.

 

Член 12. Применлив закон и надлежност

Сите договори склучени со Продавачот се регулирани со северномакедонските закони. Северномакедонските судови имаат ексклузивна надлежност. Овие правила и услови не се применуваат при купување на нашите производи преку други канали освен обезбедени од majonidiamonds.com

 

Член 13. Друго

13.1. Доколку која било клаузула во Условите е прогласена за незаконска, ништовна или неприменлива од која било причина и не може автоматски да се замени со разумна клаузула со слично дејство (страните веќе се согласуваат дека тоа може да го направи надлежниот орган кој одлучува за спорот, предмет на применливиот закон што го дозволува тоа), оваа клаузула ќе се смета како одвоена од Договорот и нема да влијае на валидноста и применливоста на другите клаузули до степен што е можно според применливиот закон.

 

13.2. Ако majonidiamonds.com одлучи да не го искористи правото што му е доделено според Условите и правилата, тоа последователно не може да се толкува како Наше откажување од предметното право ниту како пречка за остварување на кое било друго право.

 

13.3. Можеме да ги пренесеме (со какви било средства и во каква било форма што сакаме, вклучително и спојување) нашите права и обврски според условите на договорот, без да ве известиме, на: (i) кој било субјект со кој сме или ќе бидеме поврзани, или (ii ) секое лице или ентитет што презема директна или индиректна контрола врз сите или значаен дел од Нашите стоки, капиталот или правата на глас или оние на еден од нашите поврзани ентитети. Вие не смеете да ги пренесете (на кој било начин) правата или обврските според овие Услови и правила без претходно да ја добиете Наша писмена согласност.

 

13.4. Можеме да Ви испратиме известувања предвидени во Договорот со: објавување на веб-страницата, е-пошта или стандардна, експресна или регистрирана објава на адресата што ја имаме за Вас на нашите системи. Вие се согласувате и признавате дека кој било од овие методи на известување (избран од нас) е доволен за да Ве информираме.

 

13.5. Сите прашања, прашања и спорови во врска со овие услови ќе бидат регулирани и интерпретирани само со северномакедонското право.