Оваа страница има ограничена поддршка за вашиот прелистувач. Препорачуваме да се префрлите на Edge, Chrome, Safari или Firefox.

ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

Оваа Политика за приватност опишува како www.majonidiamonds.com („Сајтот“ или „ние“) ги собира, користи и ги открива вашите лични податоци кога ја посетувате или купувате од страницата.

КОНТАКТ

Откако ќе ја разгледате оваа политика, ако имате дополнителни прашања, сакате повеќе информации за нашите практики за приватност или сакате да поднесете жалба, ве молиме контактирајте не преку е-пошта на majonidiamonds@gmail.com или по пошта користејќи ги деталите дадени подолу:

КЕЈ 13-ТИ НОЕМВРИ БР.2/4 ГТЦ-Л.19Д.Е440/ПРИЗЕМЈЕ СКОПЈЕ – ЦЕНТАР,ЦЕНТАР

СОБИРАЊЕ ЛИЧНИ ИНФОРМАЦИИ

Кога ја посетувате страницата, собираме одредени информации за вашиот уред, вашата интеракција со страницата и информации потребни за обработка на вашите купувања. Може да собереме и дополнителни информации доколку не контактирате за поддршка на корисниците. Во оваа Политика за приватност, секоја информација за поединец што може да се идентификува (вклучувајќи ги и информациите подолу) ги нарекуваме „Лични информации“. Погледнете ја листата подолу за повеќе информации за тоа кои лични податоци ги собираме и зошто.

 • Информации за уредот
  • Цел на собирање:прецизно да се вчита страницата за вас и да се изврши анализа на користењето на страницата за да се оптимизира нашата страница.
  • Извор на собирање:Се собира автоматски кога ќе пристапите на нашата страница користејќи колачиња, датотеки за евиденција, веб-светилници, ознаки или пиксели
  • Откривање за деловна цел:споделено со нашиот процесор Shopify
  • Собрани лични информации:верзија на веб-прелистувач, IP адреса, временска зона, информации за колачиња, кои сајтови или производи ги гледате, термини за пребарување и како комуницирате со страницата 
 • Информации за нарачка
  • Цел на наплата:да ви обезбедиме производи или услуги за да го исполните нашиот договор, да ги обработиме вашите информации за плаќање, да организираме испорака и да ви обезбедиме фактури и/или потврди за нарачката, да комуницираме со вас, да ги прегледаме нашите нарачки за потенцијален ризик или измама, и кога се во согласност со преференциите што сте ги споделиле со нас, да ви обезбедиме информации или рекламирање во врска со нашите производи или услуги.
  • Извор на колекција:собрано од вас.
  • Откривање за деловни цели:споделено со нашиот процесор Shopify и 2checkout
  • Собрани лични информации:име, адреса за наплата, адреса за испорака, информации за плаќање (вклучувајќи броеви на кредитни картички [INSERT ANY OTHER PAYMENT TYPES ACCEPTED]), адреса на е-пошта и телефонски број.
 • Информации за поддршка на клиентите
  • Цел на собирање:
  • Извор на колекција:
  • Обелоденување за деловна цел:
  • Собрани лични информации:[INSERT ANY OTHER INFORMATION YOU COLLECT: OFFLINE DATA, PURCHASED MARKETING DATA/LISTS]
  • Цел на собирање:да обезбеди поддршка за клиентите.
  • Извор на колекција:собрано од вас
  • Обелоденување за деловна цел:[ADD ANY VENDORS USED TO PROVIDE CUSTOMER SUPPORT]
  • Собрани лични информации:[ADD ANY MODIFICATIONS TO THE INFORMATION LISTED ABOVE OR ADDITIONAL INFORMATION AS NEED.]

[INSERT FOLLOWING SECTION IF AGE RESTRICTION IS REQUIRED]

МАЛОЛЕТНИ

Сајтот не е наменет за лица на возраст под [INSERT AGE]. Ние намерно не собираме лични податоци од деца. Ако сте родител или старател и мислите дека вашето дете ни дало Лични информации, ве молиме контактирајте не на горната адреса за да побарате бришење.

СПОДЕЛУВАЊЕ ЛИЧНИ ИНФОРМАЦИИ

Ги споделуваме вашите лични информации со давателите на услуги за да ни помогнат да ги обезбедиме нашите услуги и да ги исполниме нашите договори со вас, како што е опишано погоре. На пример:

 • Ние користиме Shopify за напојување на нашата онлајн продавница. Можете да прочитате повеќе за тоа како Shopify ги користи вашите лични информации овде: https://www.shopify.com/legal/privacy.
 • Можеме да ги споделиме вашите лични податоци за да се усогласиме со важечките закони и прописи, да одговориме на покана, налог за пребарување или друго законско барање за информации што ги добиваме или на друг начин да ги заштитиме нашите права.
 • [INSERT INFORMATION ABOUT OTHER SERVICE PROVIDERS]

[INCLUDE FOLLOWING SECTION IF USING REMARKETING OR TARGETED ADVERTISING]

ОДНЕСУВАЊЕ РЕКЛАМИРАЊЕ

Како што е опишано погоре, ние ги користиме вашите лични податоци за да ви обезбедиме насочени реклами или маркетинг комуникации за кои веруваме дека може да бидат од интерес за вас. На пример:

 • [INSERT IF APPLICABLE] Ние користиме Google Analytics за да ни помогне да разбереме како нашите клиенти ја користат страницата. Можете да прочитате повеќе за тоа како Google ги користи вашите лични податоци овде: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ . Можете исто така да се откажете од Google Analytics овде: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout .
 • [INSERT IF YOU USE A THIRD PARTY MARKETING APP THAT COLLECTS INFORMATION ABOUT BUYER ACTIVITY ON YOUR SITE]Ние споделуваме информации за вашето користење на страницата, вашите купувања и вашата интеракција со нашите реклами на други веб-локации со нашите рекламни партнери. Ние собираме и споделуваме дел од овие информации директно со нашите рекламни партнери, а во некои случаи и преку употреба на колачиња или други слични технологии (за што може да се согласите, во зависност од вашата локација).
 • [INSERT IF USING SHOPIFY AUDIENCES]Ние користиме Shopify публика за да ни помогне да прикажуваме реклами на други веб-локации со нашите рекламни партнери на купувачите кои купувале со други трговци на Shopify и кои исто така може да бидат заинтересирани за она што го нудиме. Ние, исто така, споделуваме информации за вашето користење на страницата, вашите купувања и адресата на е-пошта поврзана со вашите купувања со Shopify публиката, преку која другите трговци на Shopify може да даваат понуди за кои можеби ве интересираат.
 • [INSERT OTHER ADVERTISING SERVICES USED]

За повеќе информации за тоа како функционира таргетираното рекламирање, можете да ја посетите образовната страница на Network Advertising Initiative („NAI“) на https://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

Можете да се откажете од насоченото рекламирање со:

[ВКЛУЧЕТЕ ЛИНКИ ЗА ОТСТАВУВАЊЕ ОД КОИ СЕ КОИ СЕ КОРИСТАТ УСЛУГИ. ЗАЕДНИЧКИ ЛИНКИ ВКЛУЧУВААТ:

Дополнително, можете да се откажете од некои од овие услуги со посета на порталот за откажување на Digital Advertising Alliance на: https://optout.aboutads.info/.

КОРИСТЕЊЕ НА ЛИЧНИ ИНФОРМАЦИИ

Ние ги користиме вашите лични податоци за да ви ги обезбедиме нашите услуги, кои вклучуваат: нудење производи за продажба, обработка на плаќања, испорака и исполнување на вашата нарачка и ве информираме за новите производи, услуги и понуди.

[INCLUDE THE FOLLOWING SECTION IF YOUR STORE IS LOCATED IN OR IF YOU HAVE CUSTOMERS IN EUROPE]

ЗАКОНСКА ОСНОВА

Согласно Општата регулатива за заштита на податоците („GDPR“), доколку сте жител на Европската економска област („ЕЕА“), ние ги обработуваме вашите лични податоци според следните законски основи:

[INCLUDE ALL THAT APPLY TO YOUR BUSINESS]

 • Ваша согласност;
 • Извршувањето на договорот помеѓу вас и Сајтот;
 • Усогласеност со нашите законски обврски;
 • За да ги заштитите вашите витални интереси;
 • Да извршува задача која се извршува од јавен интерес;
 • За нашите легитимни интереси, кои не ги надминуваат вашите основни права и слободи.

ЗАДРЖУВАЊЕ

Кога правите нарачка преку страницата, ние ќе ги задржиме вашите лични податоци за нашата евиденција, освен ако и додека не побарате од нас да ги избришеме овие информации. За повеќе информации за вашето право на бришење, погледнете го делот „Ваши права“ подолу.

АВТОМАТСКО ДОНЕСУВАЊЕ ОДЛУКИ

Ако сте жител на ЕЕА, имате право да се спротивставите на обработката заснована исклучиво на автоматско одлучување (кое вклучува и профилирање), кога тоа одлучување има правно дејство врз вас или на друг начин значително влијае на вас.

Ние [DO/DO NOT] се ангажираме во целосно автоматизирано одлучување што има правен или на друг начин значаен ефект користејќи податоци за клиентите.

Нашиот процесор Shopify користи ограничено автоматско одлучување за да спречи измама што нема правно или на друг начин значајно влијание врз вас.

Услугите што вклучуваат елементи на автоматско одлучување вклучуваат:

 • Привремена црна листа на IP адреси поврзани со повторени неуспешни трансакции. Оваа црна листа трае мал број часови.
 • Привремена црна листа на кредитни картички поврзани со IP адреси на црната листа. Оваа црна листа трае мал број денови.

ПРОДАВАЊЕ ЛИЧНИ ИНФОРМАЦИИ

[INCLUDE THIS SECTION IF YOUR BUSINESS IS SUBJECT TO THE CALIFORNIA CONSUMER PRIVACY ACT AND SELLS PERSONAL INFORMATION AS DEFINED BY THE CALIFORNIA CONSUMER PRIVACY ACT]

Нашиот сајт продава лични информации, како што е дефинирано со Законот за приватност на потрошувачите во Калифорнија од 2018 година („CCPA“).

[Вметни:

 • категории на продадени информации;
 • АКО КОРИСТЕТЕ ПУБЛИКА НА SHOPIFY: информации за вашето користење на страницата, вашите купувања и адресата на е-пошта поврзана со вашето купување
 • инструкции за тоа како да се откажете од продажба;
 • дали вашиот бизнис продава информации за малолетници (под 16 години) и дали добивате афирмативно овластување;
 • ако обезбедите финансиски поттик за продажба на информации, дајте информации за тоа каков е тој поттик.]

 

ВАШИ ПРАВА

[INCLUDE FOLLOWING SECTION IF YOUR STORE IS LOCATED IN OR IF YOU HAVE CUSTOMERS IN EUROPE]

GDPR

Ако сте жител на ЕЕА, имате право да пристапите до Личните информации што ги имаме за вас, да ги пренесете на нова услуга и да побарате вашите лични податоци да се коригираат, ажурираат или избришат. Доколку сакате да ги искористите овие права, ве молиме контактирајте не преку информациите за контакт погоре. [OR INSERT ALTERNATIVE INSTRUCTIONS FOR SENDING ACCESS, ERASURE, CORRECTION, AND PORTABILITY REQUESTS]

Вашите лични податоци првично ќе бидат обработени во Ирска, а потоа ќе бидат пренесени надвор од Европа за складирање и понатамошна обработка, вклучително и во Канада и САД. За повеќе информации за тоа како преносите на податоци се усогласени со GDPR, видете ја белата книга GDPR на Shopify: https://help.shopify.com/en/manual/your-account/privacy/GDPR.

[INCLUDE FOLLOWING SECTION IF YOUR BUSINESS IS SUBJECT TO THE CALIFORNIA CONSUMER PRIVACY ACT]

CCPA

Ако сте жител на Калифорнија, имате право да пристапите до личните податоци што ги имаме за вас (исто така познати како „Право да се знае“), да ги пренесете на нова услуга и да побарате да се коригираат вашите лични податоци , ажурирани или избришани. Доколку сакате да ги искористите овие права, ве молиме контактирајте не преку информациите за контакт погоре. [OR INSERT ALTERNATIVE INSTRUCTIONS FOR SENDING ACCESS, ERASURE, CORRECTION, AND PORTABILITY REQUESTS]

Ако сакате да назначите овластен застапник да ги поднесе овие барања во ваше име, ве молиме контактирајте не на горната адреса.

КОЛАЦИ

Колаче е мала количина на информации што се преземаат на вашиот компјутер или уред кога ќе ја посетите нашата страница. Ние користиме голем број различни колачиња, вклучувајќи функционални, перформанси, рекламирање и колачиња за социјални медиуми или содржина. Колачињата го подобруваат вашето искуство со прелистување со тоа што дозволуваат веб-локацијата да ги запомни вашите дејства и преференции (како што се најавување и избор на регион). Ова значи дека не мора повторно да ги внесувате овие информации секогаш кога ќе се вратите на страницата или кога ќе прелистувате од една на друга страница. Колачињата, исто така, даваат информации за тоа како луѓето ја користат веб-локацијата, на пример дали првпат ја посетуваат или се чест посетител.

Ние ги користиме следните колачиња за да го оптимизираме вашето искуство на нашата страница и да ги обезбедиме нашите услуги.

[Погрижете се да ја проверите оваа листа со тековната листа на колачиња на Shopify на излогот на трговецот: https://www.shopify.com/legal/cookies ]

 

КОЛАЦИ ПОТРЕБНИ ЗА ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА ПРОДАВНИЦАТА

Име Функција Времетраење
_ab Се користи во врска со пристап до администратор.
_secure_session_id Се користи во врска со навигација преку излог. 24 часа
_shopify_country Се користи во врска со наплатата. сесија
_shopify_m Се користи за управување со поставките за приватност на клиентите. 1 г
_shopify_tm Се користи за управување со поставките за приватност на клиентите. 30 мин
_shopify_tw Се користи за управување со поставките за приватност на клиентите. 2 w
_излог_у Се користи за олеснување на ажурирањето на информациите за сметката на клиентите. 1 мин
_следење_согласност Поставки за следење. 1 г
в Се користи во врска со наплатата. 1 г
количка Се користи во врска со количката. 2 w
cart_currency Се користи во врска со количката. 2 w
cart_sig Се користи во врска со наплатата. 2 w
cart_ts Се користи во врска со наплатата. 2 w
cart_ver Се користи во врска со количката. 2 w
наплата Се користи во врска со наплатата. 4 w
checkout_token Се користи во врска со наплатата. 1 г
dynamic_checkout_shown_on_cart Се користи во врска со наплатата. 30 мин
hide_shopify_pay_for_checkout Се користи во врска со наплатата. сесија
keep_alive Се користи во врска со локализацијата на купувачот. 2 w
master_device_id Се користи во врска со најавувањето на трговецот.
previous_step Се користи во врска со наплатата. 1 г
remember_me Се користи во врска со наплатата. 1 г
secure_customer_sig Се користи во врска со најавувањето на клиентите. 20 г
shopify_pay Се користи во врска со наплатата. 1 г
shopify_pay_redirect Се користи во врска со наплатата. 30 минути, 3w или 1y во зависност од вредноста
storefront_digest Се користи во врска со најавувањето на клиентите.
tracked_start_checkout Се користи во врска со наплатата. 1 г
checkout_one_experiment Се користи во врска со наплатата. сесија


ИЗВЕСТУВАЊЕ И АНАЛИТИКА

Име Функција Времетраење
_ landing_page Следете ги целните страници. 2 w
_orig_referrer Следете ги целните страници. 2 w
_s Аналитика на Shopify. 30 мин
_shopify_d Аналитика на Shopify. сесија
_shopify_s Аналитика на Shopify. 30 мин
_shopify_sa_p Shopify аналитика во врска со маркетинг и упатувања. 30 мин
_shopify_sa_t Shopify аналитика во врска со маркетинг и упатувања. 30 мин
_shopify_y Аналитика на Shopify. 1 г
Аналитика на Shopify. 1 г
_shopify_evids Аналитика на Shopify. сесија
_shopify_ga Shopify и Google Analytics. сесија


Должината на времето кога колачето останува на вашиот компјутер или мобилен уред зависи од тоа дали е „постојано“ или „сесиско“ колаче. Колачињата за сесии траат додека не престанете да прелистувате, а постојаните колачиња траат додека не истечат или не се избришат. Повеќето колачиња што ги користиме се постојани и ќе истечат помеѓу 30 минути и две години од датумот кога се преземаат на вашиот уред.

Можете да контролирате и управувате со колачињата на различни начини. Ве молиме имајте на ум дека отстранувањето или блокирањето колачиња може негативно да влијае на вашето корисничко искуство и делови од нашата веб-локација можеби повеќе нема да бидат целосно достапни.

Повеќето прелистувачи автоматски прифаќаат колачиња, но можете да изберете дали да прифаќате колачиња или не преку контролите на вашиот прелистувач, кои често се наоѓаат во менито „Tools“ или „Preferences“ на вашиот прелистувач. За повеќе информации за тоа како да ги менувате поставките на вашиот прелистувач или како да блокирате, управувате или филтрирате колачиња, можете да најдете во датотеката за помош на вашиот прелистувач или преку такви локации како што се: www.allaboutcookies.org .

Дополнително, имајте предвид дека блокирањето колачиња може целосно да не спречи како споделуваме информации со трети страни како што се нашите рекламни партнери. За да ги остварите вашите права или да се откажете од одредени употреби на вашите информации од страна на овие страни, ве молиме следете ги упатствата во делот „Однесување рекламирање“ погоре.

НЕ СЛЕДЕТЕ

Имајте предвид дека бидејќи не постои доследно разбирање од индустријата за тоа како да се одговори на сигналите „Не следи“, ние не ги менуваме нашите практики за собирање податоци и користење кога ќе откриеме таков сигнал од вашиот прелистувач.

ПРОМЕНИ

Можеме да ја ажурираме оваа Политика за приватност од време на време со цел да ги одразиме, на пример, промените во нашите практики или од други оперативни, правни или регулаторни причини.

ПРИГОВОРИ

Како што е наведено погоре, доколку сакате да поднесете жалба, ве молиме контактирајте не преку е-пошта или по пошта користејќи ги деталите дадени во „Контакт“ погоре.