Оваа страница има ограничена поддршка за вашиот прелистувач. Препорачуваме да се префрлите на Edge, Chrome, Safari или Firefox.

Големина на прстенот

Големина на ОК
големина на САД
Внатрешен дијаметар
(мм)
Внатрешен обем
(мм)
А
1/2
12.04
37.8
Б
1
12.45
39.1
В
1 - 1/2
12.85
40.4
Д
2
13.26
41.7
И
2 - 1/2 13.67 42.9
Ф
3 14.07 44.2
Г
3 - 1/2 14.48 45.5
Х
4 14.88 46.8
Јас
4 - 1/2 15.29 48
Ј
4 - 3/4 15.49 48.7
К
5 - 1/4 15.9 50
Л
5 - 3/4 16.31 51.2
М
6 - 1/4 16.71 52.5
Н
6 - 3/4 17.12 53.8
О
7 - 1/4 17.12 55.1
П
7 - 3/4 17.93 56.3
П
8 - 1/4 18.34 57.6
Р
8 - 3/4 18.75 58.9
С
9 - 1/4 19.15 60.2
Т
9 - 3/4 19.56 61.4
ВО
10 - 1/4 19.96 62.7
ВО
10 - 3/4 20.37 64
ВО
11 - 1/4 20.78 65.3
X
11 - 3/4 21.18 66.6
И
12 - 1/4 21.59 67.8
СО
12 - 1/2 21.79 68.5